607 543 141

ul. Jana III Sobieskiego 15, 02-930, Warszawa - Wilanów

Pon. - Pt. 6:30 - 18:00     przedszkole po Angielsku EN

Posiłki

Wszystkie posiłki przygotowywane są na miejscu przez kucharki pracujące w przedszkolu. Dania oferowane w przedszkolnej kuchni są smaczne, pożywne i tak zbilansowane, aby były jak najlepiej dostosowane do potrzeb naszych najmłodszych. Dzieci otrzymują różnorodne dania, które są zawsze świeże i właściwe przygotowane. Przedszkole uwzględnia również indywidualne potrzeby żywieniowe dzieci.

Rodzice mają codziennie wgląd do aktualnego jadłospisu. W czasie posiłków dzieci mają zawsze możliwość poproszenia o dokładkę, a także nieograniczony dostęp do wody i innych napojów podawanych w czasie jedzenia. Wychowawcy zachęcają dzieci do kosztowania nowych dań, pomagają przy jedzeniu i dbają o przestrzeganie zasad dobrego zachowania się przy stole.

W ciągu dnia przedszkole zapewnia dzieciom 5 posiłków:

Śniadanie:
8.30 – 9.00 - wszystkie grupy

Drugie śniadanie:
10.00 – 10.30 - wszystkie grupy

Obiad:
11.45 – 12.15 - Misie
12.30 – 13.00 - Bierdonki i Delfiny

Podwieczorek:
15.30 – 15.50 - wszystkie grupy

Drugi podwieczorek:
17.30 - wszystkie grupy

 

Jadłospis


 

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek I

Podwieczorek II

Poniedziałek

21.10.2019

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i filet wędzony z indyka, sałata, papryka,  herbata z cytryną (1,7)

 

Winogrona

/jabłko

Krupnik, kotlet mielony, ziemniaczki, sałatka z got. buraczków z jabłuszkiem, kompot owocowy (1,3,7,9)

 

Placuszki dyniowe z sosem żurawinowym, herbatka miętowa (1,3,7)

Chlebek chrupki z masełkiem, szynka wieprzowa,  pomidor, herbatka z dzikiej róży (1,7)

 

Wtorek

22.10.2019

Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo z majonezem, szczypiorek, herbata z cytryną (1,3,7)

Gruszka

/jabłko

Zupa grochowa, kulki mięsne (wołowo-wieprzowe) w sosie ziołowym, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego z jabłuszkiem i cebulką, kompot owocowy (1,3,7,9)

Kasza manna na gęsto z sosem malinowym, winogrona, herbatka rumiankowa (1,7)

Chlebek razowy z masłem, kiełbaska krakowska, papryka, herbata owocowa (1,7)

 

Środa

23.10.2019

Muesli na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata, rzodkiewka, herbatka z cytryną (1,7)

 

Banan

/jabłko

Zupa dyniowa z grzankami, kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, sałata w sosie ziołowym z oliwą , kompot owocowy (1,7,9)

Chałka z masełkiem i powidłami śliwkowymi, gruszka, kawa Inka (1,7)

 

Serek Bieluch z brzoskwinką, chrupki kukurydziane, herbatka owocowa (1,7)

 

Czwartek

24.10.2019

Kasza jaglana na mleku z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, herbatka z cytryną (1,7)

 

Śliwka/

jabłko

Zupa ogórkowa z ziemniakami, kotleciki drobiowe  panierowane w otrębach, ziemniaczki, surówka z kapusty białej z jabłuszkiem i marchewką w sosie jogurtowym , kompot owocowy (1,3,7,9)

Bułeczka wieloziarnista z masłem,  polędwica sopocka, ogórek kiszony,  herbatka rumiankowa (1,7)

 

Jogurt naturalny z bakaliami,  podpłomyki bez cukru,  jabłuszko, herbatka z dzikiej róży (1,7)

 

Piątek

25.10.2019

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą rybną ze szczypiorkiem, papryka, herbata z cytryną (1,3,4,7)

Melon /jabłko

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami,  kluseczki leniwe z masełkiem, surówka z marchewki i jabłuszka, kompot owocowy (1,3,7,9)

Blok czekoladowy z bakaliami (robiony w przedszkolu), jabłuszko, herbatka jesienna z goździkiem i cytrynką (7)

Chlebek orkiszowy z masełkiem, ser żółty, ogórek świeży, herbatka z melisy (1,7)

 

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne

Z ostatniej chwili:
  • Zapisy do żłobka i przedszkola na rok szkolny 2019/2020 jeszcze trwają. Ostatnie wolne miejsca, zapraszamy! |24.10 - "Święty Jan Paweł II w oczach dziecka" - rozdanie nagród | 31.10 „Już jestem przedszkolakiem” zapraszamy na pasowanie na przedszkolaka  na godz.15.30.