607 543 141

ul. Jana III Sobieskiego 15, 02-930, Warszawa - Wilanów

Pon-Pt. 6:30 18:00     przedszkole po Angielsku EN przedszkole po Angielsku IT

Posiłki

Wszystkie posiłki przygotowywane są na miejscu przez kucharki pracujące w przedszkolu. Dania oferowane w przedszkolnej kuchni są smaczne, pożywne i tak zbilansowane, aby były jak najlepiej dostosowane do potrzeb naszych najmłodszych. Dzieci otrzymują różnorodne dania, które są zawsze świeże i właściwe przygotowane. Przedszkole uwzględnia również indywidualne potrzeby żywieniowe dzieci.

Rodzice mają codziennie wgląd do aktualnego jadłospisu. W czasie posiłków dzieci mają zawsze możliwość poproszenia o dokładkę, a także nieograniczony dostęp do wody i innych napojów podawanych w czasie jedzenia. Wychowawcy zachęcają dzieci do kosztowania nowych dań, pomagają przy jedzeniu i dbają o przestrzeganie zasad dobrego zachowania się przy stole.

 

 

 

 

W ciągu dnia przedszkole zapewnia dzieciom 5 posiłków:

 

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek I

Podwieczorek II

Poniedziałek

21.09.2020

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i szynką, papryka, herbata z cytryną

 

Kiwi/jabłko

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, udko z kurczaka, ryż, szpinak z patelni, kompot owocowy

Bułeczka wieloziarnista z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, herbatka miętowa

Actimel, gruszka, wafelek ryżowy

Wtorek

22.09.2020

Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko gotwowane, pomidor,  herbata z cytryną

Banan/jabłko

Rosół z kaszką manną, burgery z mięsa i soczewicy, puree ziemniaczane, kapusta biała duszona, kompot owocowy

Mus z jabłka z rodzynkami i cynamonem, herbatka z dzikiej róży

Chlebek razowy z masłem, kiełbaska krakowska, papryka, herbata owocowa

Środa

23.09.2020

Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem i szynką, pomidor, herbatka z cytryną

Gruszka

/jabłko

Zupa ziemniaczana, bitki wieprzowe, kasza kus kus, sałata w sosie jogurtowym, kompot owocowy

Kisiel, chrupki kukurydziane, herbatka rumiankowa

Chlebek vasa, szynka drobiowa, ogórek świeży, herbatka malinowa

Czwartek

24.09.2020

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, herbatka z cytryną

Marchewka

/jabłko

Zupa ogórkowa z ziemniakami, eskalopki z indyka, ziemniaki  pieczone z ziołami, surówka z marchewki i jabłuszka, kompot owocowy

Koktail bananowy z kefirem, biszkopty

Chlebek orkiszowy z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, sok pomarańczowy

Piątek

25.09.2020

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, papryka, herbata z cytryną

Arbuz/jabłko

Zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym, ryba zapiekana, kasza bulgur, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

Grahamka z masełkiem i powidłami, herbatka z melisy

Jogurt naturalny, morele suszone, herbata jabłkowo-gruszkowa

 

 

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne