607 543 141

ul. Jana III Sobieskiego 15, 02-930, Warszawa - Wilanów

Pon-Pt. 6:30 18:00     przedszkole po Angielsku EN przedszkole po Angielsku IT

Posiłki

Wszystkie posiłki przygotowywane są na miejscu przez kucharki pracujące w przedszkolu. Dania oferowane w przedszkolnej kuchni są smaczne, pożywne i tak zbilansowane, aby były jak najlepiej dostosowane do potrzeb naszych najmłodszych. Dzieci otrzymują różnorodne dania, które są zawsze świeże i właściwe przygotowane. Przedszkole uwzględnia również indywidualne potrzeby żywieniowe dzieci.

Rodzice mają codziennie wgląd do aktualnego jadłospisu. W czasie posiłków dzieci mają zawsze możliwość poproszenia o dokładkę, a także nieograniczony dostęp do wody i innych napojów podawanych w czasie jedzenia. Wychowawcy zachęcają dzieci do kosztowania nowych dań, pomagają przy jedzeniu i dbają o przestrzeganie zasad dobrego zachowania się przy stole.

W ciągu dnia przedszkole zapewnia dzieciom 5 posiłków:

Śniadanie:
8.30 – 9.00 - wszystkie grupy

Drugie śniadanie:
10.00 – 10.30 - wszystkie grupy

Obiad:
11.45 – 12.15 - Misie
12.30 – 13.00 - Bierdonki i Delfiny

Podwieczorek:
15.30 – 15.50 - wszystkie grupy

Drugi podwieczorek:
17.30 - wszystkie grupy

 

Jadłospis

 

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek I

 

Poniedziałek

29.06.2020

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko, ogórek, herbata z cytryną(1,4,7)

Banan/jabłko

Zupa pomidorowa z makaronem, Rizotto z kurczakiem i warzywami, kompot owocowy(1,3,7,9)

Bułeczka z dżemem, Kakao

 

Wtorek

30.06.2020

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, herbatka z cytryną z cytryną(1,3,7)

Gruszka/jabłko

Zupa grochowa. Makaron z serem i truskawkami, Kompot

Kisiel, chrupki kukurydziane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne

Z ostatniej chwili:
  • W sprawie rekrutacji prosimy o kontakt telefoniczny: 607 543 141 lub mailowy: sekretariat@przedszkole-barnabici.edu.pl | Dyrektor przedszkola przyjmuje w środy w godz. 09:00 -13:00 po wcześniejszym umówieniu się